HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRÜMÜZÜN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI..

Kurum Müdürümüz Sn. Mehmet KÖSE, 2019 / 2020 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Mesajında:

"Değerli Vatandaşlarımız!

Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebilen bir süreçtir. Her bir vatandaşımızın "ben ülkeme katma değer olarak ne katabilirim" azim ve kararlılığını geliştirmek amacıyla; öğretmenlerimizle, usta öğreticilerimizle çalışmalarımızı zevkle heyecanla yürütmekteyiz. Devletimiz adına Aziz Milletimize hizmet etmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Eğitim, uzun soluklu ama her aşaması çok önemli bir süreçtir. Yaygın Eğitim Kurumları olarak; Genel, Mesleki ve Teknik Alanlarında ve Okuma Yazma kursları açarak yaygın eğitim kapsamına girmiş vatandaşlarımıza eğitimler vermek suretiyle belgelendirmekteyiz. Bunların yanı sıra, 3 - 6 yaş okul öncesi eğitimi, lise mezunlarına üniversiteye hazırlık kurs hizmeti, Açık Lise, Açık Ortaokul Öğrenimi hizmeti de vermekteyiz.

Bursa - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimiz; 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılında, 579 öğretmen ve usta öğretici ile 465  farklı branşta 94 farklı kurs merkezinde açtığı 2333 kursta 47.236 kursiyere hizmet vermiştir.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce Merkezimizde Mülteci ve Sığınmacı Misafirlerimize entegrasyon ve Meslek edindirmeye yönelik olarak: UNCHR, HEP, UNDP projeleri yürütülmekte, bu alanda atölyeler hazırlanmaktadır.

Kurumumuz 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılında da;  4 binamızdaki 42 dersliğimiz başta olmak üzere, BUSMEK, OSMEK, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Eğitim Kurumları ve Protokole Dayalı kurslarla bu alandaki faaliyetlerimizi artırarak sürdürme çabası içerisinde olmaya devam edecektir. Bu vesileyle 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılının Bursalı hemşehrilerimize ve tüm vatandaşlarımıza Kurumumuz adına hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Yayın: 06.09.2019 - Güncelleme: 16.09.2019 11:58 - Görüntülenme: 122