Mrt

Osmangazi Halk Eğitim Ailesi olarak Müdiremize yeni görevinde başarılarını temenni ederiz. Tekrardan kendisine hoş geldin diyoruz

Şbt

Halk Eğitim Merkezi Olarak Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Bünyesinde Açtığımız Arıcılık Kursunun Belgelerini Verdik.

Şbt

Kurum personeli ile Zindan Kapı kültürel gezisi yapıldı.

Helenistik dönem (M.Ö. 2. yüzyıl), Bizans dönemi (9. yüzyıl) ve Osmanlı döneminde (14. yüzyıl) varlığı bilinmektedir. Osmanlı dönemindeki tarihi belgelerde ismi “Bâb-ı Siccin” olarak geçmektedir. Kapı ve çevresindeki surların altında yer altı zindanlarının bulunmasından dolayı “Zindan Kapı” adını almıştır. Bu zindanların 19. yüzyıl sonlarına kadar hapishane olarak kullanıldığı arşiv belgelerinden anlaşılmaktadır.

Şbt

Kurum bünyemizde rutin olarak açmakta olduğumuz 30 saat süreli Usta Öğretici Oryantasyon kursunu başarıyla tamamladılar.

18 Yaşını doldurmuş,

Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi

Merkezlerinde görev yapan/ yapacak olan kadrolu usta öğreticiler, görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin katıldığı kurs programı, hafta içi akşam saatlerinde Muradiye Merkez binamızda düzenlenmektedir.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI;

1. 25 yaşını tamamlamış olmak, 2. 66 yaşından gün almamış olmak, 3. Kullanacağı araç sınıfına uygun sürücü belgesine sahip olmak, 4. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak özelliklere sahip olmak.

PROGRAMIN AMAÇLARI Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi Kurs Programı'nı bitiren bireyin; 1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması, 2. Sürüş esnasında sosyal çevre iletişimini, psikolojisini pozitif yönde etkileyecek şekilde kurması, 3. Trafik sisteminin unsurlarına ve güvenliğine dair gerekli önlemleri alması, 4. Karayolunda sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanıp direksiyon uygulamaları yapabilmesi, 5. Okul taşıtlarının sürücüleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.

Şbt

Muradiye merkez binamızda isteğe bağlı olarak hafta içi ve hafta sonu gündüz ve akşam saatlerinde devam eden 30 saat süreli kursumuza; 22 yaşını doldurmuş, 61 yaşından gün almamış olmak kaydıyla enaz ilkokul mezunu olan vatandaşlarımız katılabilmektedir.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümiz Sayın Metin SEZER ve Hayat Boyu öğrenmeden sorumlu Şube Müdürümüz Sayın Mehmet TOKSOY Çifte Havuzlar Kurs Merkezimizi Ziyaret ederek Gazzeye yardım amaçlı yapılan çalışmalar kapsamında yürütülen battaniye ve havlu dikimi çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Ock

Çiftehavuzlar kurs merkezimizdeki saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri kursumuzdan saç sergisi..

Ock

Yeni başlayan 17:00-19:20 saatleri arası bilgisayar işletmenliği kursuna kayıtlarımız devam etmektedir. Başvurular https://osmangazihem.gen.tr/adresinden yapılmaktadır.

Ock

İlçe Şube Müdürümüz Sayın Mehmet Toksoy ile kurs ziyaretlerimiz devam ediyor..

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin SEZER'i ziyaret ettik. Kurumumuz çalışmaları hakkında bilgi verdik.