HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTAMIZI KUTLUYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce, Halk Eğitimi Faaliyetlerinin tanınırlığını ve bilinirliliğini artırmak amacı ile uygulamaya konulan ve ülkemizde ilk defa bu yıl 1 – 7 Haziran arası kutlanmakta olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Tophane Meydanı'nda yapılan etkinliğe Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Kenan Kır, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse, bölge okul müdürleri Öğretmen, Usta Öğretici, kursiyer ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; bu yıl ilki gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın amacının; vatandaşlarımızın Halk Eğitimlerin çalışmalarını daha yakından tanımalarını sağlamak, kültürümüze, kalkınmamıza ve kişisel gelişimlerimize ne kadar fazla katkılarının olduğunun farkına varmalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kurum Müdürü Mehmet Köse; "Halk Eğitimi Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüleri Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarının halkımıza açılan gönül kapısıdır. Bu kurumlar; Genel Müdürlüğümüzün öğretim programlarında yer alan, 72 alanda 3645 kurs modülü ile vatandaşımıza hizmet vermektedir.

Her zaman her yerde herkes için eğitim anlayışı içinde faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimiz; kültür-sanattan spora, eğitimden sosyal faaliyetlere, tarımdan hayvancılığa, sanayi sektöründen tekstile - otomotive, okul öncesinden hobi kurslarına, okuma yazma öğretiminden açık ortaokul lise iş ve işlemlerine pek çok alanda faaliyet gösteren ve bir kısmını bu gün burada uygulamalı olarak sergilemekte olduğumuz kurumumuza, vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimiz içinde bulunduğumuz 2020-2021 eğitim öğretim döneminde; 300'e yakın kurs merkezinde, 510 öğretmen/usta öğreticimiz ile, 43 alanda 1107 kurs açarak 343 farklı branştan toplam 19.770 vatandaşımıza kurs hizmeti vermektedir.                   İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın %13'üne en az bir kurs faaliyeti hizmeti vermeyi hedefleyen kurum olarak; son 1 yılda aşçılık, tekstil, iş güvenliği ekipmanları üretimi alanında açtığımız atölyelerde 2021 yılı için, hiçbir becerisi/mesleği olmayan 200 vatandaşımıza meslek edindirerek kalifiye elaman olarak yetiştirip çeşitli işletmelerde istihdama yönlendirme hedefimizi başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. İlk 5 ayda mesleki kursu tamamlayan 72 kursiyerden 40'yakın vatandaşımızın çeşitli işletmelerde istihdamını sağlamış durumdayız. Bu yönüyle de bakıldığında Halk Eğitimler aynı zamanda birer meslekedindirme merkezleridir.

Tüm vatandaşlarımızı mutlaka kendilerine çok faydası olacak bir kurs faaliyeti olduğunu belirterek, Bursa'mızdaki Hayat Boyu öğrenme kurumlarımıza bekliyoruz." dedi.

Program çalışmaların yerinde incelenmesi ile gün boyu devam etti.

03-06-202103-06-202103-06-202103-06-202103-06-202103-06-202103-06-202103-06-2021

Yayın: 03.06.2021 - Güncelleme: 04.06.2021 20:35 - Görüntülenme: 355