T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

ÜLKEMİZDE YILDIZI PARLAYAN KURUMLAR HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ.

      Osmangazi Halk Eğitmi Merkezi olrak TÜRKPATENT VE MARKA KURUMU verilerinde Tasarım başvuru ve tescili alanında 2022 Yılı Türkiye'nin Enleri arasında yer aldık.

      Kurumumuzun, tarihi ve kültürel değerlerimizi, şehir dokumuzu, sanat ve estetik anlayışımızı konu edinen özgün bin bir farklı tasarımın esere dönüştürülmüş hali, bu alanda ülkemizde otorite olan TÜRKPATENT VE MARKA KURUMU tarafından kayda değer bulunarak bir bir tescillenmekte başladı.

     Geçmişte on yıllardır "yaşlıların takıldığı dikiş- nakış yapılan yerler" olarak bilinen Halk Eğitimi Merkezleri artık kabuk değiştirdi. Kabına sığmaz oldu. Bilinen tüm algıları bir bir yıkmakta ve ait olması gereken yere emin adımlarla ilerlemektedir. Şu an Ülkemizdeki dokuz yüz 99 Halk Eğitimi Merkezi'nin her biri bu değişimin öncüsü ve devam ettiricisidir.

     Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak, İl ve ilçe milli eğitim Müdürlüğümüzün de direktifleriyle son 3 yıldır, sivil toplum örgütleriyle, her tür işletmelerle, kültür, turizm, sanat, spor, her türlü eğitim kurumlarıyla, tarım, sanayi, hizmet sektörleriyle kısacası halkımızın iştiğal ettiği her tür sektörle bir araya gelerek, büyük bir keyifle ne yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlattık anlatıyoruz. Onların taleplerini alarak, görüş ve önerilerini dinleyip harekete geçirerek toplumun teveccühü Halk Eğitimi Merkezimize yönelmeye başladı. Dolayısı İle Bursa'mızda bu değişimin öncülüğünü başlatan merkezlerimizden birisi de Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak biz olduk.

     "Her yerde her zaman herkes için eğitim" anlayışı İle faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitimi Merkezlerinin; ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında,

* İstihdama dönük sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesinde,

* Milli kültürel değerlerimizin yaşatılmasında ve gelecek kulaklara aktarılmasında,

* Toplumsal kaynaşmada, birlik ve bütünlüğümüzün kenetlenerek devam ettirilmesinde,

* Vatandaşlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesinde, * Ülkemiz değerlerinin tanınırlılığının ve bilinirliliğinin artırılmasında,

* Tıplumsal hassasiyetlerimizin, misafirperverliğimizin, kadirşinaslığımızın yaygınlaştırılmasında

* Projeleriyle bireysel, küçük, orta ve büyük İşletmelere kalifiye insan kaynağı hazırlamanın yanında vatandaşlarımızın bireysel güçlerini, yeteneklerini, becerilerini gerçekleştirmede her geçen gün önemi gittikçe artmaktadır.

     Özetleyecek olursak son bir yılda, halkımıza yönelik olarak bu çalışmalarımız neticesinde; eğitim faaliyetlerimizin 73 alanın 53 ünde, 751 farklı branşta 3 bin 729 kurs açarak yüz 162 bin 521 vatandaşımıza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

     Halk Eğitimi Merkezleri; Devletimizin vatandaşlarımıza açılan gönül penceresi, gülen yüzü ve umudun kapısıdır...

     Vatandaşlarımızı bir kahvemizi içmeye, sohbet tarzında kendimizi tanıtmaya bekliyoruz.

     Mehmet KÖSE

     Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Md.

 

 

03-10-202203-10-2022

 

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2022 - Güncelleme: 04.10.2022 13:56 - Görüntülenme: 218
  Beğen | 5  kişi beğendi