T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

Haberler

Ağu

Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi Kursumuz başladı.

22 yaşını doldurmuş,

61 yaşından gün almamış,

En az ilkokul mezunu olan,

Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak özelliklere sahip olan vatandaşlarımızın katılabildiği kurs 30 saat süreli olup, hafta sonu gündüz yapılmaktadır.

 

Ağu

Ağu

Bulgaristan Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi Merkezimizi ziyaret ederek, Kurum Müdürümüz Mehmet Köse ile Bulgarca Dil Öğretimi hususunda görüşmelerde bulundu.

Ağu

Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Sn Arif Tak ve Yönetim Ekibi, Kurumunuzu ziyaret ederek Kurum Müdürümüz Mehmet Köse ile, sektörde kurumsal bazda yapılabilecek eğitim faaliyetleri üzerine görüşmelerde bulundu.

 

Ağu

Yeni Bir Heyecan

Yeni Bir Mutluluk...

 

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimizin Koordinatörlüğünde;

Bulgaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığıyla,

 

"İş Gücü Piyasasında Yetişkin Eğitimi Merkezlerinin Güçlendirilmesi, Yakın Zamanda Engelli Yetişkinlerin Yeniden Entegrasyonu"  Erasmus+ Programı Projemiz Başladı.

 

Proje faaliyetimizin ilk toplantısın başlaması nedeni ile bir açıklama yapan Kurum Müdürümüz Mehmet Köse; Projenin amacının sonradan engelli hale gelmiş yetişkin bireylerin eğitim faaliyetleri yoluyla yeniden önceki işine yada farklı bir işe girerek topluma, yaşam hayatına yeniden entegre olmasını sağlamak olduğunu belirterek, ilk toplantımıza bizzat kurumumuza gelerek katılan Avusturya, Bulgaristan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Delegasyonuna, toplantıya telekonferansla katılan Çek Cumhuriyeti Delegasyonuna teşekkür etti.

 

Proje ortakları İle yapılan toplantıda, projenin yürütülmesine ilişkin iş takvimi ve görev dağılımı yapıldı.

Ülkemize ve Ortaklarımıza Hayırlı Olsun.

Ağu

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak yıl sonuna kadar 5 bin vatandaşımıza "Afet Bilinci Eğitimi" verme faaliyetimizin 2.sini bu gün gerçekleştirdik.

 

Bursa İl Afet ve Acil Dırum Müdürlüğümüzün eğitmen desteği verdiği faaliyetimize Muradiye Merkez binamızda 63 vatandaşımız katıldı.

 

İlk eğitimi geçen hafta yaptığımız faaliyete bu hafta.

Direksiyon Usta Öğreticiliği Kurs Faaliyetine katılan 63 kursiyerimiz, aldıkları bu farkındalık eğitimden oldukça memnun olduklarını beyan ettiler.

Ağu

Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursumuzun açılışına katılan Kurum Müdürümüz Mehmet Köse; trafikte bilinçli, kurallara uyan, diğer sürücülere saygılı adaylar yetiştirmek asıl amacımızdır. Aynı zamanda vatandaşlık, sorumluluk ve ahlâki görevimizdir.

     Bu tür eğitim içerikli kurslarla ülkemize yapacağımız en önemli katkılardan biri de; trafik kurallarını özümsemiş, kendisi dışındakilere de hak veren, yayaları önceleyen sürücü adayları yetiştirmek olduğunu belirtti.

Ağu

İşimiz Temiz Projesi kapsamında; kurum bünyemizde devam eden, 

Yiyecek İçecek, Ulaştırma, Konakkama Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi

Kurs Faaliyetlerinde incelemelerde bulunan Kurum Müdürümüz Mehmet Köse, kursiyerlere projenin içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ağu

Eğiticinin Eğitimi Kurs Programımızdan.

Bu program;

İşletmelerin eğitim departmanlarında çalışan ya da çalışmak isteyen en az ortaöğretim mezunu kişiler ile, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı eğitimini alan ve tecrübesine güvenerek kariyerini eğitici olarak sürdürmek isteyen kişiler için hazırlanmıştır.

Hafta içi akşam saatlerinde düzenlediğimiz kurs 45 saat süreli olup 9 gün sürmektedir.

Ağu

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak Kurum Müdürümüz Mehmet Köse ve Müdür Yardımcısı Sevgi Acar, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sn Sevgi Saygın'a ziyarette bulundu.

Bursa'da İşimiz Temiz Projesi kapsamında işbirliği içerisinde çalıştığımız  TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile Sanayide Kadın Eli Projesinde de yapabilecek ortak çalışmalar görüşüldü.

Ağu

 

 

Osmangazi İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, 

İlçe Kaymakamı Sn Ali Partal Başkanlığında, ilçe kurulunun 26 üyesinin katılımı ile Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizde yapıldı.

 

Toplantıda 2021 - 2022 Öğretim yılında;

*Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin İlçe genelinde yaptığı çalışmalar,

*Önümüzdeki öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar,

*Görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde her yıl Temmuz Ayında yapılan, İlçe Kamu Kurum/ Kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı İle yapılan toplantıdaki  amaç:

ilçedeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak.

 

Toplantıya katılan kurulu bilgilendirme amaçlı bir sunum yapan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Mehmet Köse;

"Halk Eğitimi Merkezi olarak;

• Genel kurslar

• İstihdama yönelik açılan mesleki ve teknik kurslar

• Açık öğretim okulları (ortaokul – lise)

• Okul öncesi eğitim faaliyetleri

• Paydaş kuruluşlarla iş birliği (protokole bağlı)

• Projeler (ulusal - uluslararası – yerel)

• Seminerler gibi

alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek,

Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim anlayışı ile vatandaşlarımıza hizmet götürmenin çabası ve gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

 

Sunumunda, İlçemizdeki tüm STK'larla,

136 Mahalle Muhtarımızla,

Uludağ Üniversitesi, 

Tarım İl Müdürlüğü, 

İŞKUR İl Müdürlüğü, 

İl- Ilçe Müftülüğü, 

İlçe Jandarma Komutanlığı, Osmangazi Belediyesi, 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, MÜSİAD, BESOB, BEKSİAD, Çekirge Devlet Hastanesi, 

Onkoloji Hastanesi ve İlçefeki Tüm Kamu kurumları İle sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti."

"Bu öğretim yılında 3 bin 144 kurs açarak 149 bin 303 vatandaşımıza hizmet verdik. 

Bunlardan 24 bin 106 vatandaşımıza mesleki alanda eğitim vererek nitelikli aranan eleman olarak iş piyasasına kattık.

 

Tekstil, aşçılık, deri eldiven dikimi, kalıp tasarım, sanayi ve hizmet sektörüne yönelik oluşturulan atölyeler başta olmak üzere, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Üretime dönük faaliyet gösteren STK'larla irtibatlı olarak 851 kurs açtık, 25 bine yakın vatandaşımızı mesleki alanda eğitim vererek aranan/nitelikli eleman olarak iş piyasasına kazandırdık.

 

Kültür ve sanattan spora, kişisel gelişimden okul öncesi çocuk eğitimine, okuma yazma eğitiminden Türkçe dil eğitimi ve yabancı diller eğitimine, 51 alanda 451 farklı branşta da, 2 bin 293 kurs açarak, 125 bin 197 vatandaşımıza eğitim verdik.

 

*SUYE (Sosyal Uyum Projesi)

*HEP (Hızlandırılmış Eğitim Projesi)

*UNHCR (Geçici Koruma altındaki Sığınmacıların Türkçe Dil Eğitimi ve Nesleğe Erişim) projeleri ile 40 bine yakın sığınmacıya uyum, mesleki ve Türkçe dil eğitimi alanında eğitim verildik.

 

Kadın istihdamını artırmak İçin köylerimizde açtığımız kurslarla oralarda yalayan vatandaşlarımızı yöresel gıdalar  üretimine yönlendirerek, üretim satış pazarlama eğitimleri vermekteyiz. Yiğitali ve Doğancı Köylende Kadın Yardımlaşma Dernekler oluşturarak, yerinde istihdam sağlamalarla aile ve dolayısı İle ülke ekonomisine katkı sağlamalarına vesile olduk. 

 

Ayrıca yazdığımız 2 Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi ile de, kadınlarımızı nitelikli iş gücüne dahil etmek için mesleki eğitim kursları açmaktayız. 

Bu kapsamda proje ortaklığı yaptığımız ülkelerle hareketlilik faaliyetlerimiz başlamıştır."

 

Her daim Devletimiz adına vatandaşlarımıza hizmet vermenin çabası içerisinde olduklarını belirten KÖSE; "şuan birebir istihdam sağlamaya dönük yaptığımız meslek edindirme çalışmalarımızda, ortalama 3'er aylık kurslarla 15'er kişilik atölyelerimizden kalifiye eleman olarak mezun ettiğimiz kursiyerlerimizi,  işletmeler bizzat gelerek bu kursiyerlerimize iş alma teklifinde bulunmaktalar. Bu durum bizi oldukça memnun etmektedir.

 

Çok önemli bir husus da Okul Öncesi eğitimde Bursa'da ilk sıradayız. 33 şubede 600'e yakın öğrenciye eğitim vermekteyiz. Bu öğrencilerimizi hayata hazırlananın mutluluğunu da yaşıyoruz.

 

İslam Dini inançlarımızın temel değerlerinin tanıtılması, öğrenilmesi ve yaşanıp yaşatılması İçin, 254 kurs açarak 5 bin 500'e yakın vatandaşımıza bu akanda eğitim verdik.

 

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimiz, Türkiye'de bir ilki başardı. 

TÜRKPATENT veri birimi EPAST'a Tasarım alanında bize özgün 1000 (bin) özgün eseri girerek Ülkemizde bu alanda 1. olduk. Bu bakımdan tüm personelimi kutluyorum. 

 

Amacımız bu performansımızı artırarak önümüzdeki öğretim yılında da vatandaşlarımıza hizmette canla başka çalışmaya devam edeceğiz." açıklanasında bulundu.

 

Osmangazi İlçe Kaymakamımız Sn Ali Partal, kurula hitap ederek; "İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Her zaman desteklerimiz onlarla. İlçe kurul yetkilileri ile hep birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu birlikte yaşayacağız." açıklanasında bulundu.

Ağu

 

 

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi ve Bursa İl Afet ve Acil Dırum Müdürlüğü ile bir süre önce görüşerek mutabık kalınan "Afet Bilinci Eğitimi" faaliyeti bu gün itibari ile başladı.

 

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin Muradiye Merkez Binası'nda, vatandaşlara yönelik açılan her yeni kursa katılan kursiyerlere, alan uzmanları tarafından "Afet Bilinci Eğitimi" verilecek.

 

İlk eğitim bugün itibari ile başladı.

Özel Eğitim Kurs Faaliyetine katılan kursiyerler, aldıkları bu farkındalık eğitimden oldukça memnun olduklarını beyan ettiler.

 

Eğitim öncesi bir açıklamada bulunan Kurum Müdürümüz Mehmet Köse; "Amacımız, vatandaşlarımızı doğal afetler öncesi, doğal afet anı ve doğal afet sonrası durumlarda önlem alma ve korunma konusunda bilgilendirmek. 

Yıl sonuna kadar 5 bin vatandaşımıza bu yolla eğitim vermeyi planlıyoruz.

Bu eğitime destek veren Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Sn Yalçın Mumcu'ya teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 

İlk günde 60 yakın kursiyerin katıldığı eğitim, bundan sonra Hayat Boyu Öğrenme Modülünden açılacak her yeni kursa katılan kursiyerlere verilecek.

 

Ağu

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak tüm birimlerimizde;

eğitimcilerimizin ve kursiyerlerimizin özgün bir biçimde faydalanabileceği,

kolay erişim sağlayabileceği,

güncel,özgün ve zengin içerikli okuma birimlerimiz faaliyete girdi.

 

Ağu

 

80 Saat süreli kurs programına en az ön lisans mezunu vatandaşlarımız katılmakta. 

Bu kurs programını başarıyla tamamlayan adaylar;

Özel Eğitim Sınıflarında,

Rehabilitasyon Merkezlerinde ücret karşılığı görev alabilmektedirler.

Programın açılışında adaylara açıklamada bulunan Kurum Müdürümüz Mehmet Köse; "Bu eğitim, bilgi sabır ve empati kurmaya dayalı bir programdır. Özel gereksinimimılan çocuklarımız sizlerin ellerinde şekillenecektir, bu nedenledir ki kendinizi vererek, konulara yoğunlaşarak dersleri rakip edin.

İki ay süreyle açmakta olduğumuz kurslara ilgisi olan, gerek kamu görevlisi gerek özel sektör çalışanları olsun şartları tutan vatandaşlarımızı bekliyoruz."açıklamasında bulundu.

Ağu

 

Osmanlı ve Anadolu insanının giyim tarzını ve yaşam şeklini canlandıran bebekler, yöresel kumaşlar kullanılarak ve aslına sadık kalınarak yapılmaktadır.

Folklorik Bebek; ülkelerin geçmişten bugüne yaşam tarzlarını gelenek ve göreneklerini kılık kıyafetlerin yansıtmaya çalışan yani folklorunu tanıtan bir sanat dalıdır.

      Türk kültürünün zenginliğini yansıtan, unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarından biri olan KİTRE BEBEK, tamamı doğal malzemelerden meydana gelen, adını yabani geven otunun öz suyundan alan bir sanat dalımızdır.

Kitre bebekte karakterleri oluştururken, çeşitli mesleklere bürünürsünüz. Bir yüz ifadesini hayata geçirmede sabırlı bir heykeltıraş kıyafetleri oluştururken modacı-sitilist oluverirsiniz o an. 

Kitre bebek yapımı kolay gibi gözükse de bebeğin ortaya çıkarılış aşaması meşakkat ve sabır istemektedir.