BURSA'DA "AİLE OKULU EĞİTİMİ"NE KATILAN İLK KURSİYERLER BELGELERİNİ ALDI.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin Muradiye Merkez binasında "Aile Okulu Projesi" kapsamında velilere yönelik 44 saat süreli kurs programı düzenlendi. Ülkemizde uygulamaya giren projede velilere yönelik düzenlenen kurs programıyla; Sosyal ve duygusal gelişimi, Aile içi iletişim, Arkan ilişkileri, Bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, Çatışma ve stres yönetimi, Bağımlılıkla mücadele, Ahlaki gelişim, Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, Ölçme ve değerlendirme gibi konularda becerilerin kazandırıldığı, deneyim ve yaşanmışlıkların paylaşıldığı 44 saat süreli eğitim düzenlendi. Eğitim sonunda mezun olan 126 kursiyer için düzenlenen belge töreninde bir açıklama yapan Kurum Müdürü Mehmet Köse; "Bakanlığımızın başlatmış olduğu ve Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı İle yürütülen Aile Okulu Projesi, uygulanabilirliği açısından, verimli sonuçları açısından, hedeflenen kazanımlara ulaşılacak olması açısından çok doğru ve yerinde bir proje. Tüm vatandaşlarımızın kendi okul bölgelerinde de açılacak bu eğitimlere katılmalarını arzu ederiz." dedi. Kursu başarıyla tamamlayarak belgesini alan vatandaşların ortak söylemi; Aile Okulu Projesiyle velilerin çocuklarını tanımaları, anne babaların kendi aralarındaki ve aile bireyleri arasındaki iletişimin ne denli önemli ve gerekli olduğunu anlamaları açısından çok önemli olduğunu birkez daha anladıklarını belirttiler. Projeyle yıl sonuna kadar Osmangazi Halk Eğitim üzerinden 5 bin vatandaşımızın eğitim alması hedeflenmekte.

13-09-202213-09-202213-09-2022

Yayın: 13.09.2022 - Güncelleme: 13.09.2022 15:58 - Görüntülenme: 182