ÇOCUKLARLA ŞENLENDİK

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak mesleki eğitim, sanatsal ve kültürel faaliyetler alanında yetişkinlere yönelik yürüttüğümüz kurs faaliyetleri yanı sıra çocuklara yönelik de aktivitelere ağırlık vermekteyiz. Bu kapsamda, Bursa Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesine bağlı Özne Çocuk Yaşam Merkezi’nde, okul saatleri dışında gelen öğrencilere yönelik sosyal gelişim, kültürel kazanım, el becerileri kazanımı ve sportif faaliyetler alanındakurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslara dönüşümlü olarak 200’e yakın öğrenci katılmaktadır. Sportif kurslardan Satranç Kursuna katılan öğrenciler arasında başarılı öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Özne Çocuk Yaşam Merkezi organizasyonundaki törene Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sn Muhammer DOĞAN, Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE ve veliler katıldı. İl Müdürü Muhammer DOĞAN; törende yaptığı açıklamada, “Özellikle ilk kez katılan genç oyuncularımız için bu turnuvanın kendilerine iyi bir deneyim yaşattığını düşünüyor, turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE yaptığı açıklamada; “Halk Eğitimi Merkezi olarak 4 bine yaklaşan kurs faaliyetlerimizle vatandaşlarımızın eğitim hizmeti sunuyoruz. Hedef kitlemizin önemli bir bölümünü oluşturan çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onları okul saatleri dışında zamanlarını daha verimli geçirmeleri için büyük mutlulukla gayret göstermekteyiz. Yeterki bu tür kurumlara velilerimiz çocuklarını göndersinler.” dedi. Vatandaşlar, bu tür kurslarların çocukların kendilerine güven duygularını geliştirdiğini, sosyalleşmelerine çok büyük katkısı olduğunu belirterek “çocuklarımız her gün bu kurslara katılmak için, bir an önce okuldaki derslerinin bitmesini beklediklerini” söyledi. Yaşları 5 ile 13 arasında değişen 33 çocuk kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen ve oldukça eğlenceli geçen Satranç Müsabakası’nda, Kurum Müdürleri de çocuklara eşlik etti. Müsabaka sonucunda dereceye giren çocuklara ödülleri, törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

11-05-202311-05-202311-05-202311-05-2023

Yayın: 11.05.2023 - Güncelleme: 11.05.2023 09:56 - Görüntülenme: 109