T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

HALK EĞİTİMİ MERKEZİMİZİN BİR YILLIK FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ.

     Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde ülkemizde 998 Halk Eğitimi Merkezi bulunmaktadır. Bursa'da da her ilçede 1 tane olmak üzere 17 Halk Eğitimi Merkezi vardır. Yaygın eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezlerinde 73 Kurs alanında 2792'si Mesleki Kurs, 1072'si de Genel Kurs olmak üzere toplamda 3 bin 864 kurs programı üzerinden faaliyet gösterilmektedir.
     Bursa Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin başlaması nedeni ile, son bir yılda yaptığımız çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak istedik. Kurum Müdürümüz Mehmet Köse yaptığı açıklamada; "Halk Eğitimi Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı'mızın tüm vatandaşlarımıza açılan gönül kapısıdır. Binlerce kurs programı ile vatandaşlarımıza tam gün tam yıl hizmet vermektedir. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin direktifleriyle, vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda kurs eğitimi faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Son bir yılda 3 bin 724 kurs faaliyeti açtık. Bu kurslardan 162 bin 231 vatandaşımız faydalanarak Osmangazi İlçe nüfusumuzun %18.3'üne ulaşmış olduk. Önümüzdeki 4 yıllık zaman diliminde her dört kişiden birinin halk eğitimi merkezimizden hizmet almasını hedeflemekteyiz.

     El sanatlarından kişisel gelişime, okul öncesinden yetişkin eğitimine, kültür sanattan spora, tarımsal faaliyetlerden hayvancılığa, turizmden sanayiye-otomotive, hizmet sektöründen girişimciliğe, Hasta ve yaşlı bakımından özel eğitim hizmetlerini 54 alanda, 198 farklı noktada, 601 farklı branşta 600'e yakın öğretmen ve usta öğretimizle vatandaşlarımıza kurs faaliyeti hizmeti sunduk.

     Şehrimize istihdam alanları oluşturarak üretim faaliyetleri ile değer katan; Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO), Bebe Çocuk Konfeksiyon Üreticileri (BEKSİAD), Ermetal (ERTEV), Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) ve orta – mikro işletmelerle görüşerek, paydaş kuruluşumuz olan Bursa İŞKUR'un desteği ile, İstihdama dayalı meslek edindirme kurs faaliyetlerinden recme, overlok, düz dikiş, deri aksesuarı dikimi, bilgisayar destekli kalıp tasarım, bilgisayar destekli muhasebe, sanayi mamulü üretimi, çeşitli iş makinaları kullanıcısı operatörü yetiştirme, yazılım, ekmek-pasta üretimi, buharlı-doğalgaz yakıtlı ateşleyicisi, havuz suyu operatörlüğü, kasap-kasap yardımcılığı, aşçı yardımcılığı gibi onlarca meslek alanında 800'e yakın kalifiye eleman yetiştirerek 500'e yakın vatandaşımızı, ihtiyaç duyulan bu alanlarda çeşitli işletmelerde istihdamını sağladık.
      Okul öncesi eğitimde, Bursa'mızdaki kamu kurumlarında en fazla öğrencisi olan kurum olarak 36 -72 ay aralığında olan 550 çocuğumuza tam donanımlı 31 şubede eğitim verdik.
      Açıköğretim Ortaokul ve Açıköğretim Lisesi'nde kayıtlı 13 bine yakın öğrencimiz var. Son bir yılda 6 bin 156 öğrencimizi liseden mezun ettik. Osmangazi ilçemize bağlı 136 mahalle muhtarımızla birebir görüşerek, hemen her mahallede kurs faaliyeti düzenledik.
     Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak; başta Bursa'mız olmak üzere, tarihi ve kültürel değerlerimizi içeren tasarımlarımızın somutlaştırılarak tescillenmesi için yapmış olduğumuz 1001 farklı özgün eserimizle, Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TÜRKPATENT) başvuruda bulunarak, 2022 Yılı Türkiye'nin Enleri arasına girdik.

     Yetişkin eğitimlerimize ilişkin olarak, ilimizde yaşayan geçici koruma kapsamındaki yabancıları da merkeze alarak, yaptığımız Erasmus+ Projelerimizden 2 tanesi Ulusal Ajans tarafından onaylandı. Yaklaşık çeyrek milyon dolarlık proje bedeli ile Almanya, Avusturya, Çekya ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkeleri ile işbirliği halindeyiz.
     İlimizde yaşayan geçici koruma kapsamındaki yabancılara yönelik, İl Göç Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarla, 40 bine yakın yabancıya Şehrimizde yaşam kültürüne ilişkin Sosyal Uyum Eğitimi verdik.
     Uludağ Üniversitesi, Tarım Orman İl Müdürlüğü Kültür İl Müdürlüğü Bursa Büyükşehir Belediyesi (BUSMEK), Osmangazi Belediyesi(OSMEK), Aile Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü,İl/İlçe Müftülüğü, toplum yararına faaliyette bulunan çok sayıda dernek ve vakıfı da içeren STK'larla işbirliği yaparak ilçe merkezimiz ve köylerde kurs faaliyetleri düzenlemekteyiz. İçinde bulunduğumuz 2022-2023 öğretim yılında da; vatandaşlarımıza yönelik olarak artan heyecanımızla, iş tempomuzla ve girişimci adımlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz.
     Özetleyecek olursak; Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak,

Hem Üreten

Hem Üretken insan yetiştiriyoruz.

Vatandaşlarımıza buradan bir kez daha sesleniyorum! Kurumuza buyurun gelin bir kahvemizi için, bizleri ve faaliyetlerimizi tanıyın. Mutlaka size uygun bir eğitim kurusunun olduğunu göreceksiniz. Yeteneklerinizi keşfedeceğiniz, kendinizi gerçekleştireceğiniz bu mekânlara sizleri bekliyoruz." diyerek yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

 

 

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2022 - Güncelleme: 19.09.2022 08:38 - Görüntülenme: 408
  Beğen | 7  kişi beğendi