T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

OSMANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TARİHÇESİ

KURUMUN TARİHÇESİ

Bursa ilinin nüfusu göç nedeni ile hızla artmış ve Merkez Halk Eğitimi Müdürlüğü ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Artan nüfusa daha iyi hizmet verebilmek için ikinci bir Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğünün kurulması zaruret haline gelmiştir.

            İkinci bir Halk Eğitimi Merkezi açılması için bina aranmaya başlanılmış; Muradiye'de boş ve metruk halde olan Şair Ahmet Paşa Medresesi Vakıflar bölge müdürlüğünden izin alınarak, tamiri Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmak koşulu ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.  Kurulan dernek marifeti ile onarılan bina 10 Temmuz 1974 de Muradiye Halk Eğitimi Merkezi olarak hizmete girmiştir. 10 Temmuz 1974 yılında kurulan Muradiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 1988 yılına kadar bu isim altında eğitim hizmetini yürütmüştür.

            1988 yılında Bursa ilinin Büyükşehir statüsüne geçmesi ile  Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü adını almıştır.

            Muradiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü uzun yıllar semt Halk Eğitim Merkezi hüviyetini muhafaza ederek, daha çok yakın çevreye hizmet vermekteydi. 1988 yılında Osmangazi İlçesi Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğü oluşu ile birlikte hizmet alanı çok genişledi ve yarım milyonu aşan bir nüfusa hizmet vermek durumunda kaldı. Yapılan planlı çalışma neticesi geniş nüfus yoğunluğuna  halk eğitim hizmeti götürmekteyiz.

04-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2020 - Güncelleme: 04.01.2021 11:58 - Görüntülenme: 1068
  Beğen | 4  kişi beğendi