OSMANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ OSMEK İŞBİRLİĞİYLE MAHALLEYE ÖĞRENİM DESTEĞİ.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi yarım kalmış öğrenim hayatlarını tamamlamak için çaba gösteren vatandaşlar için, hizmeti ayağına götürmeye devam ediyor. Daha önce Doğancı ve Çağlayan Köy'lerine giderek onlarca vatandaşı Açıköğretim Ortaokulu ve Açıköğretim Lisesi'ne kaydını gerçekleştiren Merkez, şimdi de ilçe merkezindeki Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan vatandaşlardan, yarım kalmış öğrenimlerini tamamlamak isteyenler için OSMEK'le işbirliği yaptı. OSMEK Kurs Merkezi Müdürü Pdikolog Güler Güleç hanımın yoğun çabaları ile mahallede yapılan tarama sonucunda 20'ye yakın vatandaşımızın Açıköğretim Ortaokulu ve Lisesi'ne kaydı yapıldı. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin Osmangazi Belediyesi ile birlikte yürüttüğü pek çok faaliyetleri arasına, Sn Cumhurbaşkanımızın Eşi Sn Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde Eylül 2021'de başlatılan "Nerede Kalmıştık" projesi faaliyeti de hayata geçirilmiş oldu. Özellikle kadın vatandaşlarımızın "Yarım Kalmış Öğrenim Hayatlarının Tamamlanması, Kadın istihdam oranının artırılması, İnsan kaynağımızın daha zengin hale getirilmesi" gibi pek çok toplumsal zenginliği artıracak içeriği taşıyan proje ile ülkemizde sürdürülebilir kalkınma da kadınlarımızın amaçlanmaktadır. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse vatandaşlara Osmangazi Belediye Başkanı Sn Mustafa Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn Gürhan Çokgezer'in selamlarını ilettikten sonra; Mehmet Akif Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın eğitimlerini tamamlama taleplerini yerine getirmek bizler için önemli bir görevdir. Gerek ilçemizde ve gerekse ilimiz genelinde yarım kalmış öğrenimlerini tamamlamak isteyen vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Daha önce Doğancı ve Öağlayan Köyletinde bu kapsamda 50'ye yakın vatandaşımızın kayıtlarını bizzat o köylere giderek gerçekleştirdik. Bu tür çalışmalarımızı diğer Köylerimizde ve Mahallerimize de yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bizler, vatandaşlarımıza doğru bilgilendirmelerde bulunduğumuz müddetçe başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum." açıklamasında bulundu. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi önümüzdeki kayıt dönemlerinde de, mahalle ve köylerde taramalar yaparak, vatandaşlardan yarım kalmış öğrenim hayatlarını tamamlamaları için yürütülen "Nerede Kalmıştık Projesi"ne desteğini sürdürme planlaması yapmaktadır.

20-03-202320-03-202320-03-2023

Yayın: 20.03.2023 - Güncelleme: 20.03.2023 15:03 - Görüntülenme: 40