OSMANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ'NDEN 10 BİNDEN FAZLA VATANDAŞIMIZA AİLE EĞİTİMİ.

Milli Eğitim Bajanlığı tarafında bu yılın Ağustos ayında uygulamaya geçirilen Aile Okulu Projesi eğitimleri, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile ülke genelinde yürütülmektedir. Bu kapsamda Bursa Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bir açıklamada bulunan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse, son dört ayda208 aile eğitimi kursu açtıklarını bu kurslarda 10 bin 881 vatandaşımıza eğitim verildiğini açıkladı. Köse; " Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen aile okulu eğitimi projesinde; Aile eğitimi, Çevre ve iklim değişikliği farkındalık, Ailede İlk Yardım ve Trafik Eğitimi gibi 4 farklı kurs olduğunu bu kurslarda 10 bin 881 vatandaşımıza bire bir ulaşarak eğitimler verdik. Amacımız ailelerimizi bu alanlarda daha fazla bilgilendirmek, daha fazla farkındalıklarını geliştirmektir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan ve titizlikle takibi yapılan Aile Okulu Projesi kapsamındaki eğitimler, Bursamızdaki 17 Halk Eğitimi Merkezi tarafından il/ilçe milli eğitimi müdürlüklerimizin gözetiminde yürütülmektedir. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak, yaklaşık 300 bine yakın ailemizin yaşadığı ilçemizde, ailelerimizin tamamına proje kapsamında aile eğitimi vermeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. Türkiye'de yaklaşık 20 milyon ailenin bulunduğunu belirten Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse, "Bakanlığımızın Aile Okulu Projesi ile tüm ailelerimize ulaşarak onlara; sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, ailede ilk yardım, trafik eğitimi, çevre ve iklim değişikliği gibi konularda, 10 saatten 44 saate kadar bölümler halinde eğitim verdiklerini, bu eğitimlere 18 yaşını tamamlayan vatandaşların katıldığını belirterek, son 120 günde açtığımız 208 kursa katılan 10 bin 881 vatandaşımızın bu eğitimlere katılmaktan büyük keyif aldıklarını da sözlerine ekledi.

21-12-202221-12-202221-12-2022

Yayın: 21.12.2022 - Güncelleme: 21.12.2022 14:29 - Görüntülenme: 76