T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

OSMANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ'NDEN 24 BİN KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM.

 

 

Osmangazi İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, 

İlçe Kaymakamı Sn Ali Partal Başkanlığında, ilçe kurulunun 26 üyesinin katılımı ile Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizde yapıldı.

 

Toplantıda 2021 - 2022 Öğretim yılında;

*Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'nin İlçe genelinde yaptığı çalışmalar,

*Önümüzdeki öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar,

*Görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde her yıl Temmuz Ayında yapılan, İlçe Kamu Kurum/ Kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı İle yapılan toplantıdaki  amaç:

ilçedeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak.

 

Toplantıya katılan kurulu bilgilendirme amaçlı bir sunum yapan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Mehmet Köse;

"Halk Eğitimi Merkezi olarak;

• Genel kurslar

• İstihdama yönelik açılan mesleki ve teknik kurslar

• Açık öğretim okulları (ortaokul – lise)

• Okul öncesi eğitim faaliyetleri

• Paydaş kuruluşlarla iş birliği (protokole bağlı)

• Projeler (ulusal - uluslararası – yerel)

• Seminerler gibi

alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek,

Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim anlayışı ile vatandaşlarımıza hizmet götürmenin çabası ve gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

 

Sunumunda, İlçemizdeki tüm STK'larla,

136 Mahalle Muhtarımızla,

Uludağ Üniversitesi, 

Tarım İl Müdürlüğü, 

İŞKUR İl Müdürlüğü, 

İl- Ilçe Müftülüğü, 

İlçe Jandarma Komutanlığı, Osmangazi Belediyesi, 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, MÜSİAD, BESOB, BEKSİAD, Çekirge Devlet Hastanesi, 

Onkoloji Hastanesi ve İlçefeki Tüm Kamu kurumları İle sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti."

"Bu öğretim yılında 3 bin 144 kurs açarak 149 bin 303 vatandaşımıza hizmet verdik. 

Bunlardan 24 bin 106 vatandaşımıza mesleki alanda eğitim vererek nitelikli aranan eleman olarak iş piyasasına kattık.

 

Tekstil, aşçılık, deri eldiven dikimi, kalıp tasarım, sanayi ve hizmet sektörüne yönelik oluşturulan atölyeler başta olmak üzere, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Üretime dönük faaliyet gösteren STK'larla irtibatlı olarak 851 kurs açtık, 25 bine yakın vatandaşımızı mesleki alanda eğitim vererek aranan/nitelikli eleman olarak iş piyasasına kazandırdık.

 

Kültür ve sanattan spora, kişisel gelişimden okul öncesi çocuk eğitimine, okuma yazma eğitiminden Türkçe dil eğitimi ve yabancı diller eğitimine, 51 alanda 451 farklı branşta da, 2 bin 293 kurs açarak, 125 bin 197 vatandaşımıza eğitim verdik.

 

*SUYE (Sosyal Uyum Projesi)

*HEP (Hızlandırılmış Eğitim Projesi)

*UNHCR (Geçici Koruma altındaki Sığınmacıların Türkçe Dil Eğitimi ve Nesleğe Erişim) projeleri ile 40 bine yakın sığınmacıya uyum, mesleki ve Türkçe dil eğitimi alanında eğitim verildik.

 

Kadın istihdamını artırmak İçin köylerimizde açtığımız kurslarla oralarda yalayan vatandaşlarımızı yöresel gıdalar  üretimine yönlendirerek, üretim satış pazarlama eğitimleri vermekteyiz. Yiğitali ve Doğancı Köylende Kadın Yardımlaşma Dernekler oluşturarak, yerinde istihdam sağlamalarla aile ve dolayısı İle ülke ekonomisine katkı sağlamalarına vesile olduk. 

 

Ayrıca yazdığımız 2 Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi ile de, kadınlarımızı nitelikli iş gücüne dahil etmek için mesleki eğitim kursları açmaktayız. 

Bu kapsamda proje ortaklığı yaptığımız ülkelerle hareketlilik faaliyetlerimiz başlamıştır."

 

Her daim Devletimiz adına vatandaşlarımıza hizmet vermenin çabası içerisinde olduklarını belirten KÖSE; "şuan birebir istihdam sağlamaya dönük yaptığımız meslek edindirme çalışmalarımızda, ortalama 3'er aylık kurslarla 15'er kişilik atölyelerimizden kalifiye eleman olarak mezun ettiğimiz kursiyerlerimizi,  işletmeler bizzat gelerek bu kursiyerlerimize iş alma teklifinde bulunmaktalar. Bu durum bizi oldukça memnun etmektedir.

 

Çok önemli bir husus da Okul Öncesi eğitimde Bursa'da ilk sıradayız. 33 şubede 600'e yakın öğrenciye eğitim vermekteyiz. Bu öğrencilerimizi hayata hazırlananın mutluluğunu da yaşıyoruz.

 

İslam Dini inançlarımızın temel değerlerinin tanıtılması, öğrenilmesi ve yaşanıp yaşatılması İçin, 254 kurs açarak 5 bin 500'e yakın vatandaşımıza bu akanda eğitim verdik.

 

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimiz, Türkiye'de bir ilki başardı. 

TÜRKPATENT veri birimi EPAST'a Tasarım alanında bize özgün 1000 (bin) özgün eseri girerek Ülkemizde bu alanda 1. olduk. Bu bakımdan tüm personelimi kutluyorum. 

 

Amacımız bu performansımızı artırarak önümüzdeki öğretim yılında da vatandaşlarımıza hizmette canla başka çalışmaya devam edeceğiz." açıklanasında bulundu.

 

Osmangazi İlçe Kaymakamımız Sn Ali Partal, kurula hitap ederek; "İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Her zaman desteklerimiz onlarla. İlçe kurul yetkilileri ile hep birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu birlikte yaşayacağız." açıklanasında bulundu.

08-08-202208-08-202208-08-202208-08-202208-08-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.08.2022 - Güncelleme: 08.08.2022 09:37 - Görüntülenme: 146
  Beğen | 2  kişi beğendi