T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

OSMANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN ÇOCUK ŞÖLENİ

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi, geleneksel hale getirdiği Çocuk Şenliği Programı düzenledi. 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı döneminde, Merkeze bağlı İstiklal ve Çiftehavuzlar Kurs Merkez’lerinde eğitim gören 3 - 6 yaş arası yaklaşık 140 öğrencinin sergilediği, Anadolu Motiflerini içeren oyunlar izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğe, öğrenci velilerinin yanı sıra davetlilerden oluşan bine yakın vatandaş coşkuyla eşlik etti.

Şenlik öncesi bir açıklamada bulunan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse; “Halk Eğitim Merkezleri devletimizin halkımıza açılan gönül kapısıdır. Her yaştan vatandaşlarımıza kurs faaliyetleri ile eğitim hizmet vermekten keyif alıyoruz.” dedi.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin selamlarını da katılımcılara ileten Köse; “geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızı ufku açık, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerleri güçlü, saygın ve saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak bizim en başta gelen görevimizdir.” dedi.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi tarafından her yıl Mayıs ayında yapılarak geleneksel hale getirilen Çocuk Şenliği Programında; Edirne’den Karsa, Trabzon’dan Adana’ya, Orta Anadolu’dan Kafkasya’ya yedi bölgemiz kapsayan Anadolu’nun Motiflerini içeren 18 halk oyunu sergilendi.

25-05-202325-05-202325-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2023 - Güncelleme: 25.05.2023 10:33 - Görüntülenme: 100
  Beğen | 0  kişi beğendi