Mrt

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak Osmangazi Ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile  ortaklaşa düzenlediğimiz Arı Yetiştiriciliği kursunun sahada uygulaması gerçekleştirildi.

Arıcılık kurs programı 72 saat süreli olup okur yazar olan ve 14 yaşından büyük olanların katıldığı bir kurstur.

Bu kursu bitiren bireyin,

1. Arıcılık için gerekli olan hazırlıkları yapması,

2. Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemlerini yapması

amaçlanmaktadır.

Vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya bekliyoruz.

Mrt

Okul Öncesi Öğrencilerimizin "Kadınlar Gününü Kutlama" etkinliğinden.

Merkezimize bağlı Çifte Havuzlar Kurs Merkezinde eğitim gören okul öncesi öğrencilerimizin bugünkü etkinlik konusu Kadınlar Günü idi.

Öğretmenleri eşliğinde el becerileri marifeti ile gül, çiçek yapan öğrencilerimiz öğretmenlerine hediye ettiler.

Bu vesile ile Kurumumuzda çalışan tüm bayan Öğretmen/Usta Öğreticilerimizin ve diğer personelimizin Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Mrt

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde açtığımız Eğiticinin Eğitimi Kursu, İl Tarım Orman Müdürü Sn.Hamit AYGÜL ve Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE' nin katılımı ile başladı.

45 Saat süreli kurs programına, işletmelerin eğitim departmanlarında çalışan ya da çalışmak isteyen en az ortaöğretim mezunu kişiler ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı eğitimini alan ve tecrübesine güvenerek kariyerini eğitici olarak sürdürmek isteyen kişiler için hazırlanmıştır.

Bu Kurs Programı ile kursiyerlerin;

1. Program geliştirmenin temel ilke ve kavramlarını tanımaları,

2. Eğitim vereceği alanla ilgili program hazırlamaları,

3. Yetişkinlere yönelik öğrenme ilkelerini kavramaları ve bunları uygulamaları,

4. Öğretim hizmetlerinin değişkenlerini (ipuçları, aktif katılım, pekiştirme ve dönüt-düzeltme)

tanımaları, kavramaları ve bunları uygulamaları,

5. Yetişkin eğitimine yönelik öğrenme, öğretme yaklaşım, yöntem ve teknikleri kavramaları ve

süreç içerisinde bunları kullanmaları,

6. Yetişkinlere uygun program tasarısı hazırlamaları, hazırlanan programı uygulamaları,

7. Etkili sunum becerisi geliştirmeleri,

8. Kursun hedeflerine uygun araç ve gereçleri kullanmaları,

9. Ölçme ve değerlendirme tekniklerini kavramaları ve duruma uygun ölçme aracı kullanmaları amaçlanmaktadır.

Onaylanan ve 2021 Yılında Gerçekleşecek Olan Avrupa Birliği Projemiz.

#ulusalajans #abprojesi #kadinmulteciler #dilegitimi

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19.11.2020 tarihli ve 10.03-E.16964289 sayılı yazı gereği;

1-Resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020 - 04 Ocak

2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verilmiştir.

...

Tem

ILÇE MÜFTÜMÜZ DEN KURUMUMUZA ZİYARET Osmangazi İlçe Müftümüz Sn. Lütfü İmamoğlu, Kurumumuzu ziyaret ederek devam eden kurslar hakkında bilgi almış ve önümüzdeki öğretim yılı için istişarelerde bulunulmuştur. Kurumumuz adına teşekkür ediyorum.