Tem

Sığınmacıların Türkçe Dil Eğitimine ve Mesleğe Erişim kapsamında Kurumumuzda yürütülmekte olan, vatandaşlarımızın da katılabildiği UNHCR Projesi içerikli, istihdam amaçlı 544 saat süreli "Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu başladı. Bu kapsamda ilk olan

Muradiye Merkez binamızda 15 kursiyerin katıldığı kurs başlangıcı Sn. Bursa İl Milli Eğt Md Yard Yunus Bulut, Osmangazi İlçe Milli Eğt. Şb Md. Sn. Haci Ongun, Faysal Kayan, Mehmet Toksoy'un ve Kurum Müdürümüz Mehmet Köse nin katılımları ile yapıldı...

Tem

Anadolumuzun bağrından çıkmış, Türkçemizi güzel kullanan Allah dostu ve aşığı, Gönlü İnsan sevgisi ile dopdolu manevi bir önder olan Yunus Emre... Bizim Yunus... Vefatının 700. Yılı münasebeti ile Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlediğimiz "Yunus Emre'yi Anma" konulu sergimizin açılışına katılan Sn Milli Eğitim Bakanımızın Eşi Rana Selçuk Hanımefendi'ye, değerli protokol eşlik etti.

Haz

Vefatının 700. Yılı Nedeni ile 2021 yılını, Birleş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örgütü (UNESCO) 'nun "Yunus Emre Yılı", Cumhurbaşkanlığımızın da "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan etmiş olması nedeni ile, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak Tayyare Kültür Merkezi' nde düzenlediğimiz törene katılan;

Sn. Milli Eğitim Bakanımızın Eşi Rana Selçuk Hanımefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanımızın Eşi Sevinç Aktaş Hanımefendiye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Sabahattin Dülger'e ve Eşi Kevser Dülger Hanımefendiye, Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden Sorumlu Sn İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Yunus Bulut'a, HBÖGM Daire Başk. Sn. Meral Altınkaya Hanıma, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Osmangazi Belediye Başk V Sn Kenan Kır'a, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlerimize, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize ve tüm misafirimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Haz

Kursumuzun modül sertifika programı 176 saat olup Emek Kültür Merkezi'mizde devam etmektedir.

Haz

Artmakta olan işsizliğin önlenmesi, gençlerimizin daha erken yaşta mesleki teknikle tanışmaları,

ülkemiz kalkınmasında nitelikli kalifiye eleman yetiştirilmesi ve istihdamın artırılması için,

Mesleki, Teknik Liselerin bünyesinde de ORTAOKUL açılması gündeme alınmalıdır.

Bu okul öğrencilerine, ortaokul düzeyinde ortak bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel, teknik alanlarda mesleki formasyon verilmesi ve en az, esaslı bir yabancı dil öğretilmesi amaçlanmalıdır.

Öğrencilerimiz bu şekilde; sürekli yenilenerek gelişen ve hızla globalleşen hayata kendilerini hazırlarken ülkemizin daha planlı kalkınmasına, kaliteli yerli üretimin çeşitlenerek artmasına katkı sağlayacak, hem de özellikle gelişmiş ülkelerin iş piyasasında aranan aktif bireyler olarak yetişmiş olacaklardır.

Mehmet KÖSE

Bursa Osmangazi HEM Md

YAZ KURSLARI

Kurum Müdürümüz Mehmet Köse  Başkanlığında Müdür Yardımcılarımız Sevgi Acar, Ahmet Çelik, Mehmet Aydın, Ali Albayrak, Şenol Sevimli'nin katıldığı toplantıda, HBÖG Müdürlüğümüzün başlattığı "Bu Yaz Kursa Gitmeyen Kalmasın" çalışması doğrultusunda, 72 alanda 3681 kurs programından Kurumumuzda yapacağımız planlama görüşüldü. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme

Haz

Kursumuzun modül sertifika programı 590 saat olup Çifte Havuzlar Kurs Merkezi'mizde yapılmıştır. Videodaki konuşmalar Türkçe, Arapça, İngilizce ,Fransızca dillerindedir.

Haz

Kursumuzun modül sertifika programı 328 saat olup Çifte Havuzlar Kurs Merkezi'mizde devam etmektedir

Haz

Kurum Müdürümüz Mehmet Köse, Osmangazi Belediye Başkanımız Sn Mustafa Dündar'ı Makamında ziyaret ederek Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizin Genel ve Mesleki alanda yapmakta olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Haz

Kursumuzun modül sertifika programı 152 saat olup Seyyid Usul Kültür Merkezi'mizde devam etmektedir.

Haz

Kursumuzun modül sertifika programı 226 saat olup Selçuk Gazi Köyünde devam etmektedir.

Haz

Sn.İl Milli Eğt. Md.Yrd.Yunus BULUT Başkanlığında Nilüfer HEM'in ev sahipliğinde yapılan Bursa Hayat Boyu Öğrenme Kurumları toplantısında Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE'de, Osmangazi HEM'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haz

Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) kapsamında eğitim gören Sığınmacı Öğrencilerimiz, meslekleri tanıma/tanıtma ALANINDA Çifte Havuzlar Kurs Merkezimizdeki  Proje Mutfağımızda aşçılıkla ilgili, kendi becerileri ile Pizza Yapma Etkinliği gerçekleştirdi.