Haz

Ahşap boyama, ahşap eşyalar üzerine yapılan bir yenileme sanatı olarak tanımlanabilir. Kişisel zevklere uygun olarak yapılan bu boyama işlemi sırasında pek çok malzeme kullanılmaktadır. Başta tepsi, masa, vazo gibi eşyalar olmak üzere ahşaptan yapılan tüm ürünler üzerinde etkili olan bu sanat dalında pek çok teknik bulunmaktadır.

Haz

İlk çağlardan ananelerimizden gelenektir kadının süsüdür takılar. Kolye, bileklik, yüzük, küpe, Renkler içimizdeki ruhu yansıtır ve bunu da sizler için Osmangazi halk eğitim merkezin de takı tapım teknikleri kursu ile yapmaktayız.

Haz

Okul Öncesi Çocuk Bakımı ve Oyun Odası Minik Öğrencilerimizin Babalar Günü mesajı...

"Canım Babacığım..."

Hayat Boyu Ailesi

Haz

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizde İstihdama dönük kalifiye eleman yetiştirmek için 18 Ocak 2021'de faaliyete geçen  "Deri Eldiven Dikimi Atölyesinde", İŞKUR destekli 2.gurup olarak açılan kursu tamamlayan 15 kursiyerimiz belgelerini, Çifte Havuzlar Merkezi'mizde düzenlenen törenle, Şb.Müdürlerimiz Mustafa BALTACI, Mustafa SAYIN ve Hasan Ali TÜZEN'in elinden aldı.    Törendeki açılış konuşmasında kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE "Osmangazi Halk Eğitimi Merkezimizin rutin kursları devam etmektedir. Ancak, iş piyasasında istihdam için  kalifiye elemana ihtiyaç olduğunu, bunun için 2021 yılındaki 200 vatandaşımıza meslek edindirme ve istihdama kazandırma hedeflerinin %40'ına ulaştıklarını belirterek vatandaşlarımızın kurs merkezlerine gelmesi çağrısında bulundu."

Bursa Fırıncılar FIRINCILAR ODASINDAN ZİYARET

Bursa Fırıncılar Odası Bşk Sn Mustafa ÇIRAKOĞLU Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE'yi ziyaret etti.

Odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ekmek üretim sektöründe çalışacak kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için kurs faaliyetleri düzenlenmesi benimsendi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Hayat Boyu Ailesi Bşk Sn Mustafa ÇIRAKOĞLU Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE'yi ziyaret etti.

Odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hayat Boyu Ailesi

Haz

Temel eğitimlerini alamamış vatandaşlarımıza okur-yazarlık özelliği kazandırmak için düzenlenmiş bir kurstur

Haz

DİJİTAL BENİM İŞİM      MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Vodafone Vakfı ve İŞKUR İşbirliği ile  yürütülen proje Bursa'da  Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi'mizde uygulanmaktadır.      Proje 12 ilimizde belirlenen Halk Eğitim Merkezlerinde uygulanmakta olup 12 bin kadına eğitim hizmeti verilecek.       Kendi web sayfanızı açıp, ürettiklerinizi pazarlamak ister misiniz?  "Dijital Benim İşim" Projesi ile kadınlarımızın dijital yetkinliklerini geliştirmeye ve istihdamlarına destek olmaya devam ediyoruz.

Haz

Bir birinden özel desenlerle kaplanmış hediyelik eşya ve vazoları yapabileceğiniz sanat dallarından biride çinicilik olup, bize Osmanlıdan kalan bir sanat mirasıdır. Her alanda karşımıza çıkan bu sanat özellikle dini mekanlarda daha bir görsellik oluşturmaktadır. Cami duvarlarında gördüğünüz o süsleme sanatı hep çini ile yapılmaktadır. Aynı şekilde günlük hayatta kullandığımız bazı hediyelik eşyalarda yine çini sanatı ile ortaya konur.

Saça şekil verme..

Haz

Bünyesinde açtığımız Akıl ve Zeka Oyunları kursuna katılan ve TAZOF'un düzenlediği yarışmada Türkiye derecesi yapan Sadi Erkeser İO öğrencilerimizden Behlül Oğuz ve Ahmet Mansur Sevinç'i, ayrıca Okul Mürümüz Sn. Erdal Karataş ve kurs öğretmenini tebrik ediyoruz.