BURSA / OSMANGAZİ - Halk Eğitimi Merkezi

Nis

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Hamit Aygül Kurumumuzu ziyaret etti. Kurum Müdürümüz Mehmet Köse faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmede bulundu. Tarımsal alanda yapılabilecek faaliyetlerle ilgili görüşmelerde bulunuldu.

Nis

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Kurumları olarak İstiklal Marşımızın 100.yılı etkinlikleri kapsamında 12 Mart Saat:12:00'da

12 kişi ile okuma etkinliğimizden;

Emek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ederim.

"7 den 77'ye herkese heryerde eğitim.

Nis

Hani bazen  sıkılır da  değişiklik ararız ya işte böyle  birşeydir  boyama. Zaman geçtikçe değişir boyalar ve desenler. Şimdi ne yapıyoruz  tasarruf yapıyoruz eskileri atmıyor yeni çıkan  boya ve tekniklerle  yeniliyoruz.Osmangazi halk eğitim merkezince Hüdavendigar kurs merkezimizde açılan  ahşap boyama Kursumuzda daha  güzel işler yapamaya devam edeceğiz..

Nis

Kursumuz Soğanlı Kültür Merkezinde açılmaktadır. .Bilgisayar İşletmenliği kursuna, iş yerinde, günlük hayatında bilgisayar kullanan ya da kullanmak isteyen, raporlama ,teklif,makale,sunum hazırlamak, İnternet kullanmak isteyen veya bilgisayara hakim fakat MEB onaylı sertifikası olmayan ya da memur olmak için istenen Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası almak isteyen herkes katılabilir.

Nis

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sn Fikret Yılmaz ve Bursa KYK Yöneticisi Selehaddin Bulmuş Kurumumuzu ziyaret etti, çalışmalarımız hakkında bilgi aldı.

Nis

Bursa'mızdaki 17 Hayat Boyu Öğrenme Kurumu,Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi ev sahipliğinde, İl Milli Eğt Md Yrd. Sn.Yunus Bulut başkanlığında toplanarak,72 alanda 3636 kurs modülünden yürütülmekte olan faaliyetleri değerlendirdi.

Mrt

Osmangazi Halk Eğitimi Merkeziöizde, 18 Ocak 2021 de açılan Deri Eldiven Dikimi Kursu 'nu başarıyla tamamlayan 15 kursiyer belgelerini aldı. Törene İl Milli Eğitim Müd. Yardımcısı Yunus Bulut, Şb Md Emin Küçük, İŞKUR İl Müdürlüğü Şb Md Sibel Zengin BES Firma Yöneticisi Ahmet Bulut katıldı.

Törende Kurs hakkında bilgi veren Kurum Müdürümüz Mehmet Köse; " Halk Eğitimi Merkezi olarak hedeflerinin vatandaşlarımıza bir meslek kazandırarak kalifiye eleman olarak yetiştirip iş gücüne kazandırmak olduğunu belirterek, 15 Kursiyer le başladıkları kurs sonunda kursiyerlerin tamamının başarıyla kursu bitirdiklerini, iş gücüne kalifiye eleman yetiştirdikleri için çok mutlu olduklarını beyan etti.

Daha önce de ifade ettikleri hedeflerinin, 2021 Yılında 200 vatandaşımıza meslek kazandırır çeşitli srktörlerde istihdam sağlamak olduğunu da yineledi."

İl Milli Eğitim Müd Yard. Yunus Bulut; Milli Eğitim, İşkur ve Sanayi sektörünün birlikteliği ile Halk Eğitimi Merkezlerinin ülkemiz kalkınmasında çok önemli olduğunu belirtti. Kursu başarı ile bitiren 15 Kursiyer belgelerini törene katılan protokolün elinden aldı.

Mrt

Kursumuz Demirtaş Kurs Merkezimizde verilmektedir. Filografi, Tel ve Çivinin aşkı olarak adlandırmak gerekirse, çivilerin bir tahta veya pano üzerine çakılarak tablonun üzerine iplerle veya tellerle sarmak demektir. Aslında bu bir çivi sanatıdır. Son yılların rağbet gören hobi işlerinden biridir. Kolaylığı ve zorluğu modelin ve renklerin durumuna göre değişmektedir. Kullanılan pano şeklindeki tahta genellikle sunta veya ahşap üzerine kurulmuştur. Filografi eskiden beri süre gelen bir hobi sanatıdır ancak unutulmaya yüz tuttuğu zamanlarda yeniden gündeme gelmiş ve eski ününe kavuşmuştur. Filografi ile hat yazıları yazılır, çiçek desenleri yapılır, harfler veya kelimeler yazılabilir..

Mrt

Hüdavendigar kurs merkezimizde açılan Kağıt Rölyef Kursumuz..

Özel baskılı kağıtların belirli kurallar çercevesinde kesilerek ve tekniksel kuralların uygulanması sonunda   boyut kazandırılarak; kabartılmış  desenin tasarıma dönüşme  sanatıdır.Desen çalışılıp bittiğinde   üç boyuttlu olarak görüyorsunuz..

Mrt

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak istihdama yönelik olarak açtığımız Deri Eldiven Dikimi ve Makina Dikişi Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin, Meslek Sahibi olarak işe yerleşiyor olmalarından ülkemiz adına gurur duyuyoruz.

Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE, işe başlayan kursiyerlerimizi işyerkerinde ziyaret etti onlara başarılar diledi. İş verenlerle istişarelerde bulundu.

Meslek sahibi olarak aile ekonomisine ve ülkemiz kalkınmasına katkıda bulunmak için, vatandaşlarımızı kurs merkezlerimize bekliyoruz.

Mrt

Kurum Müdürümüz Mehmet Köse, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sn. Hamit Aygül'e ziyarette bulundu. Ziyarette tarımsal alanda ve güvenli gıda tüketimi konusunda kurumsal iş birliği ile yapılabilecek faaliyetler görüşüldü.

Mrt

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde açtığımız 45 saat süreli Eğiticinin Eğitimi Kursunu başarı ile tamamlayan 90 kursiyere belgeleri, İl Md. Sn.Hamit Aygül ve Kurum Müdürümüz Mehmet Köse' nin katılımı ile düzenlenen törenle verildi.

Mrt

Yaş 60 ... Açık Lise öğrenimini tamamlayarak mezun olan öğrencimiz Mustafa Yavuz'a Diplomasını, Kurum Müdürümüz Mehmet KÖSE verdi. Öğrencimize Hayırlı olsun   ...

Mrt

İlçe Milli Eğitim Şb Md. Sn. Mustafa Baltacı ve Kurum Müdürümüz Mehmet Köse, Soğanlı Kültür Merkezinde devam etmekte olan Okuma Yazma, Bilgisayar, Arapça Dil Öğretimi, Ön Muhasebe ve Halı Dokuma kurslarında incelemelerde bulundular.

Mrt

Gazete kağıtlarından geri dönüştürerek ekip çalışmaları yapıyoruz. Sepetlerimiz ihtiyaca uygun her yerde kullanılabilir. Muhtelif kutular, kirli sepeti, patates ve soğan kutusu, çamaşır kutusu, oyuncak kutusu vs. Olarak değerlendirebiliriz.
     Üzerlerini de keçe çiçeklerle ile süsledik.
Çekirge Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde  Hastalarımızın kaliteli zaman geçirmelerine ve de el becerilerini keşfederek geliştirmelerine destek oluyoruz.

Tığ ve şiş örücülüğü modülü hırka yapımlarına  örnekler,
Ebruli iplerle modern ve de zevkli işler yaparak oral ve motivasyon arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz..
Son derece mutlu oluyorlar. Muhteşem geri dönüşümler oluyor.